Webcasting puolustusvoimissa

Suomen puolustusvoimat on tunnetusti tehokas organisaatio. Lakkautuksen kohteeksi joutuvan Savon prikaatin henkilökunta kuulee päätöksestä huomisaamuna verkon kautta toteutettavassa webcasting-lähetyksessä. Lisäksi henkilökunnalla on mahdollisuus lähettää chatin kautta kysymyksiä pääesikunnan asiantuntijoille...

Mikkelin Karkialammella toimivan Savon prikaatin lopettaminen vuonna 2007 päättää joukko-osaston yli 200-vuotisen historian. Savon prikaati on perustettu virallisesti vuonna 1775, mutta sen perinteet juontavat vielä pidemmälle 30-vuotiseen sotaan. Omat kokemukseni SavPr:stä ajoittuvat kevät-kesään 1987, jolloin palvelin pari kuukautta Savon prikaatin aliupseerikoulussa. Tyrjän kolmion iltahartaudet ovat nyt siis lopullisesti historiaa ja Porrassalmi-rististäkin taitaa tulla keräilyesine.

Tietotekniikan hyödyntäjänä puolustusvoimat on ollut edelläkävijä. Onhan jopa osa kertausharjoituksista toteutettu verkko-opiskeluna. Silti puolustusvoimien tiedotuslehden Ruotuväen uutinen aiheesta herättää ihmetystä. Onko perinteikkään varuskunnan lopettaminen pienellä paikkakunnalla niin merkityksetön asia, että siitä tiedottaminen hoidetaan "verkon kautta":


Tiedotustilaisuus toteutetaan verkon kautta webcasting-lähetyksenä. Samaa reittiä tiedotettiin jo Turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta syksyllä.

- Webcasting-lähetys toimi silloin yllättävän hyvin, mutta varmuuden vuoksi päätöksistä toimitetaan myös kirjalliset versiot joukko-osastoihin.

Tiedotustilaisuuden lopuksi järjestetään vielä vuorovaikutteinen suora osio, jossa esikunnilla, laitoksilla ja joukko-osastoilla on mahdollisuus lähettää tietokoneen välityksellä kysymyksiä Pääesikunnan asiantuntijoille.


Käytetäänköhän Webcasting-esityksessä myös Powerpointista löytyvää "Huonojen uutisten kertominen" -sisältöpohjaa?




Karkialammen metsissä toukokuussa 1987.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virtuaalinen näppäimistö

Web-selainten markkinaosuudet 3/2008

iPhone 3G hinnoittelu